driverbg.net | bgdrivers.net
ON THE ROAD ... !
СТРАНИЦАТА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ШОФЬОРИ
| Начало | Регистрация | Вход
 
ВАЖНО !!!
Уважаеми колеги и приятели, за да публикувате информация във Форумите или да разговаряте в Чат-а е необходимо да се регистрирате (напълно безплатно), от линка ''Регистрация'' по-горе. Не забравяйте да посочите валиден e-mail адрес, на който ще получите кода си за активация. Търсенето в публикуваните материали е свободно и не изисква регистрация.
 
Шофьори търсят работа
Виж всички обяви


Виж всички обяви (0/20)

Търсене

Публикувай обява
Предлага работа за шофьори
Виж всички обяви


Виж всички обяви (0/44)

Търсене

Публикувай обява


Пътна обстановка към 26.04.2015, 22 ч.
обновена към 22:33ч. на 26.04.2015.

ВЪВЕДЕНИ ОГРАНИЧЕНИЯ:
Враца- Мездра- Ботевград
Временно движението при 178- ми км по пътя Враца – Мездра – Ботевград /в района след местност Купяновец в посока Ботевград/ се осъществява двупосочно в едната лента поради възникнали свлачищни процеси. Водачите на моторни превозни средства да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация в участъка от пътя.

Ружинци- Монтана
От 30 март е затворен главен път Е- 79 в участъка Ружинци- Монтана поради строително- монтажни дейности. Въвежда се временна организация на движение, създадени са обходни маршрути:
*гр.Видин- гр. Дунавци- с. Арчар- с. Тополовец- с. Дъбова махала- с. Славотин- с. Д- р Йосифово- с. Студено буче- гр. Монтана;
*гр.Видин- гр. Дунавци- с. Арчар- с. Тополовец- с. Дондуково- с. Василовци- с. Расово- гр. Монтана;
*гр.Видин- гр. Дунавци- с. Арчар- с. Добри дол- с. Сливата- с. Орсоя- гр. Лом- гр. Монтана;
*гр.Видин- гр. Дунавци- гр. Димово- с. Ружинци- с. Дреновец- с. Тополовец- гр. Монтана;
*гр.Белоградчик- с. Ружинци- с. Дреновец- с. Тополовец- гр. Монтана

Градец- Ичера- Сливен
Временно е ограничено движението от 19 до 30 км по пътя Градец – Ичера – Сливен поради свличане на земна маса при 25 км. Водачите на моторни превозни средства да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходен маршрут по пътя Ичера – Градец – път ІІ- 48 – път І- 7 – пътно кръстовище „Петолъчката” – път І- 6 – Сливен.

СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ:
АМ „Тракия”
От 21 до 30 април 2015 г. през светлата част на деня в тунел “Траянови врата” в посока Пловдив по АМ “Тракия”, движението ще бъде ограничавано за една от лентите за движение и пренасочено в съседната. Мярката се налага поради извършване на ремонтни дейности. Водачите на моторни превозни средства да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.
От 21 април по АМ „Тракия“ се ограничава движението в участъците от км 5 до км 11, от км 60 до км 62 и от км 64 до км 69. Движението в тези участъци ще се пренасочва и ще се извършва двупосочно в платното в посока София.
област Пазарджик и Пловдив: от км 63+000 до км 90+197 и от км 119+760 до км 133+112 – ограничава се скоростта на движение до 90 км/ч.

АМ „Хемус”
От 20 април е ограничено движението по лявото платно на виадукт „Елешница“ на АМ „Хемус“ в посока София и се извършва двупосочно в платното в посока Варна. Обособени са две ленти за движение в посока София и една лента в посока Варна.
област Шумен и Варна: От км 349 до км 367 /в посока София/ и от км 349 до км 369 /в посока Варна/, както и от км 379 до 391 е въведено ограничение на скоростта на движение до 90 км/ч;
област София: от км 8 до км 42 е въведено ограничение на скоростта на движение до 120 км/ч; В посока Варна- София от 6 км до 8 км движението на МПС се пренасочва от активната лента в изпреварващата лента, поради предстоящо извършване на авариен ремонт на виадукт „Елешница”. В посока Варна – София при 33 км движението се пренасочва в крайната лява лента, поради извършване на авариен ремонт на връхната конструкция на виадукт. В района на тунел „Ечемишка“ в посока София- Ботевград движението на МПС се ограничава в една от лентите и се пренасочва в съседната, поради ремонт на осветителната инсталация в тунела. До 15.09.2015 г. при виадукт „Бебреш” при км 30 движението се осъществява двупосочно в едната лента в посока София и в една лента в посока Варна, поради извършване на ремонтни дейности. Поради ремонтни дейности движението при 14 км, в посока Варна, е пренасочено само в изпреварващата лента. В посока Варна- София от км 9 до км 10 движението е ограничено в аварийната лента,
поради ремонтни дейности. Ограничено е движението в аварийната лента при 40 км, поради ремонтни дейности на оградна мрежа, в посока София. В участъка от 27 км до 31 км е ограничено движението в аварийната лента, поради демонтиране на вертикална сигнализация. Във връзка с ремонт на стоманена предпазна ограда в средната разделителна ивица в участъка от 26 км до 28 км, движението е ограничено в изпреварващата лента. От 37 км до 40 км в посока Варна- София е ограничено движението в аварийната лента, поради отстраняване на растителност.

АМ „Люлин”
Без ограничения.

АМ „Марица”
Без ограничения.

АМ „Черно море”
Без ограничения.

АМ „Струма”
област Кюстендил: от км 317 до км 318 ляво платно /Дупница- Долна Диканя/ – ограничено движение в аварийна и активна ленти, поради появили се пукнатини. Движението се осъществява в изпреварващата лента; от км 317 до км 318 / Долна Диканя- Дупница/ аварийни ремонтни работи по ремонт на дренажната система под канавката на дясното платно. Движението се пропуска в активната и изпреварващата лента. Аварийната лента е временно ограничена.

СЪСТОЯНИЕ НА ПРОХОДИТЕ:
- „Златишки” – затворен за всички МПС;
– „Върбишки” – затворен за всички МПС;
– „Троянски” – отворен за всички МПС;
– „Предела” – отворен за всички МПС;
– „Пампорово” – отворен за всички МПС;
– „Ришки” – отворен за всички МПС;
– „Обзорски” – отворен за всички МПС;
– „Републиката” – отворен за всички МПС;
– „Айтоски” – отворен за всички МПС;
- „Котленски” – забранено е движението на МПС над 10 т;
– „Рожен” – отворен за всички МПС;
– „Печинско” – отворен за всички МПС;
– „Превала” – отворен за всички МПС;
– „Петрохан” – отворен за всички МПС;
- „Твърдишки” – забранено е движението на МПС над 10 т;
– „Дюлински” – затворен за тежкотоварни автомобили;
– „Вратник” – забранено е движението на МПС над 10 т;
– „Шипка” – отворен за движение, с изключение на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4 до 31.03.2015г.

ГКПП
Всички гранични пунктове работят на пълен капацитет. Движението се извършва при допустимия режим за преминаване на превозни средства. На територията на област Благоевград във връзка с изграждане на автомагистрала „Струма” ЛОТ 4 в участъка „Марикостиново – Кулата” е затворено движението по път І- 1 в участъка от км 436+745 до км 437+665. Движението се осъществява по обходни маршрути: маршрут в посока София – Кулата и обратно: Път І- 1 при км 436+745 – Пътна връзка с Път ІІІ- 198 – Триклонно кръстовище – Път ІІІ- 198 – Път І- 1 при км 442+200 (Марикостиново – Марино поле – Чучулигово – Кулата).
На територията на област Хасково временно е въведена организация на движението с пътни знаци без спиране на движението във връзка с изпълнението на обект: А – 4 – АМ „Марица” – „Оризово – ГКПП „Капитан Андреево”, ЛОТ 2 – участък „Димитровград – Харманли” от км 36+400 до км 70+620”. Забранено е движението на МПС с тегло над 3,5 т в участъка Подкова- Маказа.
На сръбско- българската граница и българо- македонската граница движението е нормално.


Благоевград

Временно е въведено следното ограничение за движение на МПС:
Път ІІІ- 1903 на мост при км 1 – поради опасност от изменение /деформиране/ на връхната конструкция от тежкотоварни MПС, движението на лекотоварни МПС се извършва в едната лента и се въвежда забрана за движение на МПС с тегло над 20 т.
Ремонтни дейности се извършват по:
– път Симитли- Гоце Делчев при км 63, където има стеснен участък поради активизирало се свлачище. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци;
– път Юндола- Разлог при км 81, където има стеснен участък поради опасност от свличане на земна и скална маса;
– път Гоце Делчев- Катунци- Петрич при км 22, където движението се осъществява в едната лента поради свлачищe;
– път Гоце Делчев- Катунци- Петрич при км 35, където е затруднено движението поради извършване на обрушване на скат;
– път Гоце Делчев- Катунци- Петрич при км 38, където е затруднено движението поради разрушена подпорна стена;
– път Дъбница- Вълкосел- Сатовча при км 7, където има стеснен участък поради активизирало се свлачище.

Бургас
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
– по пътя Приморско- Царево има пропаднала част от асфалтовата настилка на лявата лента непосредствено преди мостово съоръжение над р. Караагач при км 48. Затворена за движение e лявата лента в участъка. Скоростта на движение се ограничава до 30 км/час и се въвежда забрана за движение на МПС над 10 т. Обходен маршрут за МПС над 10 т е: Приморско- Ново Паничарево- Крушевец- Босна- Визица- Царево;
– по пътя Веселие- Ясна Поляна в участъка на аварирал мост над р. Ропотамо при км 16 е изграден временен път с временен брод през коритото на реката, въведено е временно ограничение на скоростта до 20 км/час и забрана за движение на МПС над 12 т.;
– по пътя Черница- Сунгурларе- Чубра е ограничено движението на тежкотоварни автомобили с общо тегло над 10 т;
– по пътя Царево- Резово /на км 9 – стоманобетонен мост с отвор 10.00 м на река Чифчиево дере/ – се ограничава движението на тежкотоварни автомобили с общо тегло над 20 т;
Във връзка с предстоящи ремонтни дейности на улица ”Крайбрежна”, която се явява вход/изход за Стар град Созопол, се налага временна организация на движението. Това съобщават от пресцентъра на Община Созопол. Отсечката от павилион- рибна борса до ул. “Н. Вапцаров“ ще бъде затворена за движение на моторни превозни средства, считано до 31 май. Алтернативен маршрут за движение на моторни превозни средства се явява, пл. “Хан Крум“ – ул. “Аполония“ – ул. “Анаксимандър“ – ул. “Аполония“ – пл. “Хан Крум“ или пл. “Хан Крум“ – ул. “Аполония“ – ул. “Кирил и Методи“ – ул. “Гани Радев“ – ул. “Аполония“- ул. “Анаксимандър“ – ул. “Аполония“ – пл. “Хан Крум“.

Варна
Поради ремонтни работи по бул. “Княз Борис І” от спирка Почивка до Икономическия университет е затворено едното платно. Движението се осъществява двупосочно в лявото платно. Очаква се ремонтите работи да продължат до края на месец май.
Поради ремонт на тротоарите на улица “Шипка” автомобилите се пропускат еднопосочно от бул. “Мария Луиза” към ОУ на МВР. Очаква се временната организация на движение да продължи до 1 май
Ремонтни дейности се извършват и по бул. „Христо Ботев” в участъка от Катедралата до Аспарухов мост. Поставени са предупредителни табели за извършваните дейности, към момента няма наложена временна организация на движението. Въведена е временна организация на движение по бул. „Мария Луиза“ и бул. „Осми Приморски полк“ в участъка от бул. „Сливница“ до бул. „Цар Освободител“. Причината е извършване на строително- ремонтни работи. Движението по отсечката се извършва двупосочно в едното платно. Няма промяна на спирките на градския транспорт, като всички се обслужват. Временна организация на движение е в сила и за участък от пътя Варна – Виница между спирки „Резервоара“, „Моста“ и „Светкавица“. Промяната се налага във връзка с настъпили негативни геодинамични процеси и потенциална опасност за сигурността на движението. В района е поставен нов светофар, който регулира движението, както и пътна сигнализация.

Велико Търново
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
– пътят Поликраище- Елена от км 22 до км 35 /с.Мерданя- гр. Елена/ е затворен поради пропадане на пътното платно. За обходен маршрут трябва да се използва: Поликраище- Мерданя- Златарица- Златаришки кантон- Елена и обратно.
– по пътя Дебелец- Средни колиби- Елена от км 13 до км 21 поради лошо експлоатационно състояние е ограничено движението за товарни автомобили над 10 т. За обходен маршрут трябва да се използва: Дебелец- В. Търново- Лясковски кантон- Мерданя- Златица- Златишки кантон- Елена и обратно.
– пътят Царски извор- Драганово от км 0 до км 5 е затворен поради свлачище. За обходен маршрут трябва да се използва: Царски извор- Сушица- Драганово и обратно.
Ремонтни дейности се извършват по:
– път Сухиндол- Павликени в участъка от км 42 до км 46 (р- н с. Димча- гр. Павликени), където движението се осъществява в една лента чрез последователно пропускане на автомобилите и ограничение на скоростта до 30 км/ч, поради ремонтни дейности.

Видин
Ремонтни дейности се извършват по:
– път III- 112 от км 10 до км 0, където е въведено ограничение на скоростта до 40 км/ч.

Враца
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
– по пътя Оряхово- Лесковец- граница Плевен има забрана за движение на МПС поради свлачищни процеси и големи деформации в асфалтовата настилка от км 118 до км 119. За обходен маршрут трябва да се използва: Оряхово- Селановци/път ІІІ- 306/- Галово- Остров/пътища ІV- ти клас/- път ІІ- 11- граница Плевен;
– по пътя Ребърково- Лютидол от км 0 до км 8 има стеснение в двете посоки и ограничаване на движението за МПС над 10 т. поради свлачищни процеси;
– пътят Своде- Караш- Хубавене- Роман в участъка от село Караш до село Хубавене е затворен за движение на МПС поради свлачище в км 25. За обходен маршрут трябва да се използва: Роман- Ябланица- ОсиковаЛъкавица- ПравешкаЛъкавица- Караш за пътуващите от Роман за Караш. Ябланица- Роман- Хубавене за пътуващите от София и Ловеч.
Ремонтни дейности се извършват по:
– път Ребърково- Елисейна- граница София от км 5 до км 7 поради ремонт на тунелите;
– път ІІ- 16, където има стеснение на част от лявото платно посока Елисейна- Ребърково поради свличане на земни маси при км 8. Ограничение на скоростта 40 км/ч;
– път Вировско- Върбица- Горно Пещене- /пътІІ- 15/ в км 62, където е поставена сигнализация за стесняване на дясното платно за движение и ограничаване на скоростта до 50 км/ч. поради възникнали свлачищни процеси.

Габрово
Временно е въведено следното ограничение за движението на МПС:
– по пътя Кормянско- Малък Вършец- Крамолин при км 10 е забранено движението на МПС с ширина по- голяма от 3.5 м /включително и товара/, заради стеснен участък при мост над река Крапец. Обходни маршрути: За МПС с ширина над 3.5 м по пътя Кормянско- Малък Вършец при км 46, след това вдясно по общински път до път III- 403 в с. Малък Вършец.
– пътят Габрово- Дебел дял в участъка от разклона за к.к. ”Люляците” до с. Дебел дял е затворен за движение на МПС, поради пропадане на пътното платно. Обходен маршрут: Габрово- Гъбене- Музга- Дебел Дял.
– пътят от км 8 /след пътен възел „Поповци”/ до км 10 /кв. „Чехлевци”- ул. „Малина”/ е затворен за движение, поради ремонтни дейности. Обходен маршрут: път II- 44 и път III- 4404 през град Габрово.
Ремонтни дейности се извършват по:
– път Горна Росица- Гъбене- Враниловци от км 5 до км 17, където има ремонтни дейности на асфалтовата настилка.

Добрич
Няма затворени пътища и въведени ограничения.

Кюстендил
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
– по пътя Коняво- Горна Козница- Мала Фуча- Бобов дол при км 25 /след село Бабино в посока гр. Бобов дол се забранява се движението на товарни автомобили над 12 т. Движението на МПС до 12 т и автобуси се осъществява по временен път. Обходни маршрути: с. Коркина- с. Паничарево- път II- 62 Кюстендил- Дупница- път III- 623 Големо село- Мало село- Мламолово- Бобов дол и обратно; с. Бабино- с. Долистово- път II- 62 Кюстендил- Дупница- път III- 623 Големо село- Мало село- Мламолово- Бобов дол и обратно.
– по пътя Смоличано- Пелатиково е забранено е движението на товарни МПС;
– пътят Ваксево- Смоличано- Пелатиково- Згурово- Граница е временно затворен за движение на всички МПС при км 14 в урбанизираната територия на с. Пелатиково поради стичане на големи кални маси. Обходен маршрут: Невестино- Четирци- Ваксево- Смоличано- Пелатиково и обратно.
Ремонтни дейности се извършват по:
– път Кюстендил- Дупница при км 21, където поради свличане на голямо количество скална маса движението се осъществява в едната лента. Районът е сигнализиран с ограничителна лента и пътни знаци;
– път Катрище–Горна Гращица в участъка от км 6 до км 8;
– път Ваксево- Църварица, където има активизирало се срутище при км 24 и движението е сигнализирано с ограничителна лента и пътни знаци;

Кърджали
По пътя Момчилград- Крумовград в участъка от км 17+000 до км 21+400 (с. Карамфил) е забранено движението на МПС с тегло над 5 т поради свлачище. Обходен маршрут в двете посоки за движение: рудник в района на с. Звездел- с. Токачка- Крумовград.

Ловеч
Няма затворени пътища и въведени ограничения.

Монтана
Няма затворени пътища и въведени ограничения.

Пазарджик
Няма затворени пътища и въведени ограничения.

Плевен
По пътя граница област Враца–с. Крушовене временно се забранява движението на пътни превозни средства с общо тегло над 3,5 т поради свлачищни процеси и големи деформации в асфалтовата настилка. За обходен маршрут да се използва Крушовене- Кнежа- Селановци.

Перник
По пътя Перник- Брезник- Трън- Стрезимировци при км 23+000 (Край на гр. Брезник) движението на МПС се осъществява двупосочно в едната лента поради пропадане на пътното платното.

Пловдив
До 90 км/ч. е ограничено движението от км 119 до км 133 в пловдивския участък на АМ “Тракия”. Същото ограничение е въведено и за км 63 до км 90 в област Пазарджик. Все още едната лента се извършва движението по пътя Асеновград – Бачково, при 30- ти километър, заради свлачище. Ограничението в посочения участък е обозначено с пътни знаци. Придвижването да се извършва със засилено внимание и съобразена скорост. Забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 3.5 тона има и по пътя Пловдив- Ситово- Лилково, заради пропадане на пътната конструкция. Движението на лекотоварните автомобили се осъществява по обходен път. Проходът Троян–Кърнаре остава затворен за движение на всички моторни превозни средства.
До 31.12.2015 година е забранено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по пътя Плодовитово- Първомай- Асеновград заради влошеното транспортно–експлоатационно състояние на стоманен мост на река Марица. Обходен маршрут е през Стара Загора- Поповица.
Въведено е еднопосочно движение по ул. „Менделеев” в Пловдив във връзка с изграждането на присъединителен топлопровод. Промяната в движението е валидна за периода от 6 март до 16 май. Въвежда се временна организация по безопасност на движението без да се налага спирането му. Одобреният и съгласуван проект за временна организация се отнася за бул. „Менделеев” и ул. „Менделеев” с въвеждане на еднопосочно движение по ул. „Менделеев” в посока изток – запад.

Разград
Път ІІ- 23 Русе- Кубрат- Исперих от км 34+000 до км 43+813 – частични ремонти на асфалтовата настилка;
Път II- 49 Търговище- Разград- Кубрат- Тутракан от км 37+663 до км 50+221 – частични ремонти на асфалтовата настилка;
Път III- 205 Разград–Исперих–Стефан Караджа от км 33+855 до км 37+734 – частични ремонти на асфалтовата настилка;

Русе
По пътя Русе- Щръклево- Нисово- Кацелово при км 36+945 има аварийно- възстановителни работи на мост над река Черни Лом и е въведено ограничение за движение на автомобили с обща маса над 10 т, като дясната лента е затворена за движение и е установен пропускателен режим по лявата лента за движение.

Силистра
Няма затворени пътища и въведени ограничения.

Сливен
Остават ограниченията за движение на автомобилите по високите части на област Сливен. Заради свлачище, предизвикало пропадане на пътната настилка в участъка между местността „Моллова гора” и разклона за „Карандила”, пътят остава затворен. За пътуващите в посока Сливен- Ичера- Котел и обратно се препоръчва преминаване през кръстовище „Петолъчката”. По същия път Ичера – Сливен, но в друг участък, има предупреждение за опасност от падащи камъни. Остава забранено движението на товарни автомобили над 10 тона през Котленския проход, където има свличане между Котел и село Тича. Движението се осъществява само в едната лента. В сила е и ограничението за тежките камиони над 10 тона през проходите Вратник и Твърдишки.
Има затворени улици, където се работи по водния цикъл на Сливен. И днес остава затворена за движение на автомобили ул. „Георги Икономов”, в участъка от булевард ”Стефан Караджа” до улица ”Таню Войвода” в Сливен.
По пътя Елена- Сливен при км 107+200 е пропаднал участък при банкета. Водачите да се движат с повишено внимание. По пътя Омуртаг- Котел при км 27+700 движението се извършва в едната лента поради свлачище.

Смолян
Движението по пътя Смолян – Асеновград, в участъка на свлачището се осъществява в едната пътна лента, като се регулира от светофарна уредба. Остават въведените ограничения за товарните автомобили да се движат без ремаркета и полуремаркета по направления граница ОПУ – Пловдив – Момина вода – Рожен, Загражден – Давидково, Момина вода – Рожен – обсерваторията, Момчиловци – Момина вода и Рудозем – Смилян. Временни ограничения за движение на МПС на територията на областта поради свлачища има по следните участъци: Борино- Тешел (движението на МПС се осъществява в едната лента на платното за движение), Тешел- Девин (движението се осъществява в едната лента), Михалково- Кричим (движението се осъществява в едната лента), Бял извор- Неделино – разклон Неделино- Златоград (движението се осъществява в едната лента), с. Арда- с. Горна Арда (при км 28+500 е ограничено за движение на товарни автомобили над 10 т), Широка лъка- Девин )(при км 49+700 в ляво движението на МПС се осъществява в едната
лента) и Бял извор- Неделино (при км 15+780 в дясно движението на МПС се осъществява в едната лента).

София
Въвежда се организация на движението за първи етап на Северна скоростна тангента – „Челопешко шосе”. От 00.00 часа на 15 април до 24.00 часа на 29 април се забранява влизането на пътни превозни средства по източното пътно платно на „Челопешко шосе” – посока кв. „Челопечане” за премостване на магистралата. Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в западното пътно платно на „Челопешко шосе” в същия участък.
На пътя Ребърково- Елисейна- Своге- Нови Искър при км 22+860 след тунел Елисейна (посока Елисейна- Своге- Нови Искър) са затворени двете ленти за движение. Движението на МПС е пренасочено двупосочно през банкета и аварийната площадка. В участъка от км 44+200 до км 44+400 /с. Церово- с. гара Бов/ се ограничава скоростта на движение на МПС на 10 км/. По участъка от км 0+000 до км 39+176 на пътя Костенец- Самоков се забранява транзитното движение на товарни МПС с обща маса над 10 т в двете посоки. Участък от пътя край с. Ямна в границата на област Ловеч е затворен поради свлачища.
Въвежда се временна организация на движението за канализационен клон по ул. „Александър Стамболийски” от кръстовището с ул. „Гоце Делчев” до моста в началото на кв. Михайлово и ул. „Александър Стамболийски” в район Банкя. Това съобщиха от пресцентъра на Столичната Община.
До 24.00 часа на 20.05.2015 г. се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по ул. „Александър Стамболийски” от кръстовището с ул. „Гоце Делчев” до моста в началото на кв. Михайлово и ул. „Александър Стамболийски” между ул. „Христо Смирненски” и ул. „Княз Борис І”.
До 20.05.2015 г.. се променят маршрутите на автобусни маршрути №№ 48 и 44Б, както следва:
Автобусна линия № 48 се скъсява – от метростанция „Сливница” по маршрута си до кръговото кръстовище в центъра на гр. Банкя и надясно по ул. “Стефан Стамболов”до автостанция „Банкя”;
Автобусна линия № 44Б се променя – от автостанция „Банкя” през кв. „Градоман” по ул. „Арбанаси” до обръщателно колело в кв. „Михайлово” и по ул. „Никола Вапцаров” до ул. „Александър Стамболийски” двупосочно.
Въвежда се временна организация на движението заради изграждане на инженерна инфраструктура на ВиК мрежа на град Банкя и на кварталите Градоман, Михайлово, Вердикал и село Иваняне, район „Банкя”.
Временна организация на движението за канализационен клон по ул. „Варна” между ул. „Петър Никифоров” и ул. „Райко Даскалов”, кв. „Вердикал”. От 04.30 часа на 18.02.2015 г. до 24.00 часа на 31.04.2015 г. се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по ул. „Варна” между ул. „Петър Никифоров” и ул.„Райко Даскалов” в кв. „Вердикал”.

Стара Загора
Пътят Ягода- Ветрен- Конаре е затворен в гр. Николаево. Има и затворен мост над р. Марица при с. Скобелево. За обходни маршрути да се използват Поповица- Плодовитово- Първомай- Скобелево, Чирпан- Плодовитово- Първомай- Скобелево и Скобелево- Първомай- Плодовитово.
По пътя Опан- Гълъбово е забранено движението на МПС над 10т. Обходните маршрути са Стара Загора- Димитровград и Раднево- Гълъбово.

Търговище
Няма затворени пътища и въведени ограничения.

Хасково
Няма затворени пътища и въведени ограничения.

Шумен
По третокласния път Димитриево- Друмево е въведена забрана за движение на товарни автомобили поради свлачищни процеси. Обходният маршрут е Шумен- Овчарово- Друмево.

Ямбол
Във връзка с изпълнение на втори етап от Водния цикъл на град Ямбол „Проектиране и строителство на Пречиствателната станция за отпадъчни води с довеждащи комуникации и реконструкция на главен колектор IX“, от 27 февруари ще бъде затворена за движение ул. „Българка” в участъка от кръстовището с ул. „Дружба” до кръстовището с ул. „Николай Петрини“. Временната организация на движението се налага заради стартирането на строително монтажните дейности по реконструкцията на Главен колектор IX.
Предстои поетапно да бъдат затваряни и други участъци по трасето на колектора. Съгласно проекта за временна организация на движението по време на СМР, трасето на Главен колектор IX е разделено на 16 етапа (нарастването на номера е в посока към заустването). Трасето включва участъци по ул. „Българка”, ул. „Константин Иречек”, ул. „Стилияна Парашкевова”, ул. „Димитър Благоев” – кръстовището пред магазин БИЛЛА и ул. „Арда”.
Община Ямбол апелира към гражданите за максимално съдействие и разбиране за временните неудобства, които ще изпитат при извършване на строителните дейности.

източник: СБА
Форум
Виж всички теми
Виж всички теми (0/2842)

Търси

Нова тема
Препоръки
Виж всички препоръки
Виж всички препоръки (0/69)

Търси

Препоръчай
Оплаквания
Виж всички оплаквания
Виж всички оплаквания (0/842)

Търси

Оплачи се
| Начало | Регистрация | Общи условия | Правила за личните данни | За контакти и оплаквания | ©  Speditor.NET 2005-2015