driverbg.net | bgdrivers.net
ON THE ROAD ... !
СТРАНИЦАТА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ШОФЬОРИ
| Начало | Регистрация | Вход
 
ВАЖНО !!!
Уважаеми колеги и приятели, за да публикувате информация във Форумите или да разговаряте в Чат-а е необходимо да се регистрирате (напълно безплатно), от линка ''Регистрация'' по-горе. Не забравяйте да посочите валиден e-mail адрес, на който ще получите кода си за активация. Търсенето в публикуваните материали е свободно и не изисква регистрация.
 
Шофьори търсят работа
Виж всички обяви


Виж всички обяви (0/28)

Търсене

Публикувай обява
Предлага работа за шофьори
Виж всички обяви


Виж всички обяви (0/90)

Търсене

Публикувай обява


Пътна обстановка към 30.03.2015, 23 ч.
обновена към 23:19ч. на 30.03.2015.
Тежкотоварните автомобили да се движат без ремаркета и полуремаркета по пътищата Батак – Доспат, Лъки – Рожен и Давидково – Загражден.
Катунци- Гоце Делчев
Временно е затруднено движението при км 23 от пътя Катунци – Гоце Делчев, поради свлечена скална маса на пътното платно. Водачите да се движат с повишено внимание и при км 19 и км 22.

Средногорци- Ветрино
Частично е възстановено движението по пътя Средногорци – Ветрино. Движението се осъществява в едната лента. Водачите на МПС да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Златоград- Неделино
Временно е ограничено движението в едното платно на пътя Златоград- Неделино. Водачите на МПС да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Рудозем- Смолян
Временно е ограничено движението на товарни автомобили над 3.5 т по пътя Рудозем- Смолян при км 19+300 поради пропадане на пътното платно. Движението на товарни автомобили се пренасочва по обходен маршрут през пътя Рудозем- Средногорци- Смолян.

Суходол- Мало Бучино- Перник
Поради опасност от свличане на скална маса по пътя Суходол – Мало Бучино – Перник водачите на МПС да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Лъки- Здравец
Възстановено е движението в едната лента на пътя Лъки- Здравец.

Градец- Ичера- Сливен
Временно е ограничено движението от 19 до 30 км по пътя Градец – Ичера – Сливен поради свличане на земна маса при 25 км. Водачите на моторни превозни средства да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходен маршрут по пътя Ичера – Градец – път ІІ- 48 – път І- 7 – пътно кръстовище „Петолъчката” – път І- 6 – Сливен.

Самоков- Ихтиман
Временно е затруднено движението по пътя Самоков- Ихтиман поради подрязване на клони в близост до пътното платно. Участъкът е сигнализиран. Водачите на МПС да пътуват с повишено внимание.

Асеновград- Смолян
Поради паднали дървета на пътното платно временно е затруднено движението по пътя Асеновград- Смолян на 2 км от Асеновград в посока Смолян. Движението се осъществява в едната лента. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Перущица- Скобелево
Пропадна пътят Перущица – Скобелево. Там ще бъдат поставени знаци за забрана за движение на тежкотоварни автомобили. В участъка няма обходен маршрут.

СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ:
АМ „Тракия”: без ограничения.
АМ „Хемус”: поради предстоящо извършване на авариен ремонт на виадукт „Елешница” е въведена временна организация, като движението на МПС изцяло се насочва от активната лента в изпреварващата лента на ляво платно в посока Варна- София от км 6+500 до км 8+000; извършване на авариен ремонт на връхната конструкция на виадукт на км 33+100 ляво платно (посока Варна- София) е въведена ВОБД, като движението се пренасочва в крайната лява лента; поради ремонт на осветителната инсталация в дясната тръба (посока София- Ботевград) на тунел „Ечемишка” ще бъде въвеждана ВОБД, като движението на МПС ще бъде затваряно за една от лентите за движение и ще бъде пренасочвано в съседната.
АМ „Люлин”: без ограничения.
АМ „Марица”: без ограничения.
АМ „Черно море”: без ограничения.
АМ „Струма”: Временно е ограничено движението на АМ „СТРУМА” от км 317+650 до км 318+500 (Дупница – Долна Диканя) в аварийна и активна ленти поради ремонтни работи по пътните банкети и отводнителните системи. Движението се осъществява в изпреварващата лента в посока София. Водачите на МПС да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.
СЪСТОЯНИЕ НА ПРОХОДИТЕ:
- „Златишки” – затворен за всички МПС;
– „Върбишки” – затворен за всички МПС;
– „Троянски” – затворен за всички МПС;
– „Предела” – отворен за всички МПС;
– „Пампорово” – отворен за всички МПС;
– „Ришки” – отворен за всички МПС;
– „Обзорски” – отворен за всички МПС;
– „Републиката” – отворен за всички МПС;
– „Айтоски” – отворен за всички МПС;
- „Котленски” – забранено е движението на МПС над 10 т;
– „Рожен” – отворен за всички МПС;
– „Печинско” – отворен за всички МПС;
– „Превала” – отворен за всички МПС;
- „Петрохан” – затворен за движение на МПС над 12 т;
– „Твърдишки” – забранено е движението на МПС над 10 т;
– „Дюлински” – затворен за тежкотоварни автомобили;
– „Вратник” – забранено е движението на МПС над 10 т;
– „Шипка” – отворен за движение, с изключение на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4 до 31.03.2015г.
ГКПП
Всички гранични пунктове работят на пълен капацитет. Движението се извършва при допустимия режим за преминаване на превозни средства. На територията на област Благоевград във връзка с изграждане на автомагистрала „Струма” ЛОТ 4 в участъка „Марикостиново – Кулата” е затворено движението по път І- 1 в участъка от км 436+745 до км 437+665. Движението се осъществява по обходни маршрути: маршрут в посока София – Кулата и обратно: Път І- 1 при км 436+745 – Пътна връзка с Път ІІІ- 198 – Триклонно кръстовище – Път ІІІ- 198 – Път І- 1 при км 442+200 (Марикостиново – Марино поле – Чучулигово – Кулата).
На територията на област Хасково временно е въведена организация на движението с пътни знаци без спиране на движението във връзка с изпълнението на обект: А – 4 – АМ „Марица” – „Оризово – ГКПП „Капитан Андреево”, ЛОТ 2 – участък „Димитровград – Харманли” от км 36+400 до км 70+620”. Забранено е движението на МПС с тегло над 3,5 т в участъка Подкова- Маказа.
На сръбско- българската граница и българо- македонската граница движението е нормално.


Благоевград

Пропадане на път II- 19 в участъка Банско – Гоце Делчев, непосредствено преди разклона за село Кремен създава опасност за възникване на катастрофи. Пътният участък е в ремонт към момента. Движението е затруднено в района на Кресненското дефиле, непосредствено преди малкия тунел на пътя за Гърция, където продължава разчистването на свлачище. Движението е пренасочено по обиколен маршрут. Поставени са пътни знаци. Няма ограничения за движение през проходите “Предел” и „Папаз чаир“. Пътните настилки са почистени, но опасността от падащи камъни в тези райони остава повишена.

Бургас
В сила са няколко ограничение на скоростта в областта, поради свличане на дясната лента на пътя Малко Търново- ГКПП при км 316+400 – движението на МПС се извършва в едната лента. Въведено е ограничение на скоростта от 50км/час. По пътя Приморско- Царево има пропаднала част от асфалтовата настилка на лявата лента непосредствено преди мостово съоръжение над р. Караагач. Затворена за движение e лявата лента в участъка, скоростта се ограничава до 30 км/час и се въвежда забрана за преминаване на МПС над 10 т. Обходен маршрут за тях е: Приморско- Ново Паничарево- Крушевец- Босна–Визица–Царево. По пътя Веселие –Ясна поляна в участъка на аварирал мост над река Ропотамо при км 16- ти е изграден временен път с брод през коритото на р. Ропотамо. Възстановява се движението в участъка. Забранено е движението на камиони над 10 тона по пътя Черница – Сунгурларе – Чубра. За 20- тонни камиони е забранено да се движат и по пътя Царево- Резово. По надлеза на пътя Бургас – Созопол към местността
„Ченгене скеле” е забранено движението на превозни средства с тегло над 3,5 т. поради авария на носещата конструкция на надлеза. Дюлински проход е затворен за тежкотоварни автомобили. Затруднено е движението и по надлеза на Океански риболов. Там е затворено едното платно поради ремонт и движението е пренасочено двупосочно в другото платно. До 10 април /петък/ от 8:00 до 17:00 часа ще бъде затруднено движението по общински път в участъка от Стария гробищен парк на кв. “Долно Езерово” до кръстовище до портал на “Лукойл Нефтохим” поради строителни дейности на пътя.
Във връзка с предстоящи ремонтни дейности на улица ”Крайбрежна”, която се явява вход/изход за Стар град Созопол, се налага временна организация на движението. Това съобщават от пресцентъра на Община Созопол. Отсечката от павилион- рибна борса до ул. “Н. Вапцаров“ ще бъде затворена за движение на моторни превозни средства, считано до 31 май. Алтернативен маршрут за движение на моторни превозни средства се явява, пл. “Хан Крум“ – ул. “Аполония“ – ул. “Анаксимандър“ – ул. “Аполония“ – пл. “Хан Крум“ или пл. “Хан Крум“ – ул. “Аполония“ – ул. “Кирил и Методи“ – ул. “Гани Радев“ – ул. “Аполония“- ул. “Анаксимандър“ – ул. “Аполония“ – пл. “Хан Крум“.

Варна
Ремонтни дейности се извършват по бул. „Христо Ботев” в участъка от Катедралата до Аспарухов мост. Поставени са предупредителни табели за извършваните дейности, към момента няма наложена временна организация на движението. Въведена е временна организация на движение по бул. „Мария Луиза“ и бул. „Осми Приморски полк“ в участъка от бул. „Сливница“ до бул. „Цар Освободител“. Причината е извършване на строително- ремонтни работи. Движението по отсечката се извършва двупосочно в едното платно. Няма промяна на спирките на градския транспорт, като всички се обслужват. Временна организация на движение е в сила и за участък от пътя Варна – Виница между спирки „Резервоара“, „Моста“ и „Светкавица“. Промяната се налага във връзка с настъпили негативни геодинамични процеси и потенциална опасност за сигурността на движението. В района е поставен нов светофар, който регулира движението, както и пътна сигнализация.

Велико Търново
Пътят Царски извор- Драганово от км 0+000 до км 5+5000 е затворен поради свлачище. Водачите на МПС може да използват обходен маршрут: Царски извор- Сушица- Драганово и обратно. Пътят Поликраище- Елена от км 22+672 до км 35+788 /с.Мерданя- гр. Елена/ е затворен поради пропадане на пътното платно. За обходен маршрут се използва: Поликраище- Мерданя- Златарица- Златаришки кантон- Елена и обратно.

Видин
Няма затворени пътища и въведени ограничения.

Враца
По пътя Оряхово- Лесковец- граница Плевен има забрана за движение на всички МПС поради свлачищни процеси и големи деформации в асфалтовата настилка. Обходен маршрут: Оряхово- Селановци- Галово- Остров- граница Плевен.

Габрово
На Шипка остава забраната за движение на тежкотоварни автомобили над 10 тона. На път Габрово- Дебел дял- в участъка от разклона за к.к. ”Люляците” до с. Дебел дял се ограничава движението на МПС заради пропадане на пътното платно. Обходният маршрут е Габрово- Гъбене- Музга- Дебел Дял. На път Кормянско- Малък Вършец- Крамолин е забранено движението на МПС с ширина по- голяма от 3.5 м /включително и товара/, заради стеснен участък при мост над река Крапец. Обходният маршрут за МПС с ширина над 3.5 м по път Кормянско- Малък Вършец при км 46+800, след това в дясно по общински път до път III- 403 в село Малък Вършец.

Добрич
Няма затворени пътища и въведени ограничения.

Кюстендил
Днес от 08.00 до 18.00 часа движението на моторни превозни средства по главен път Е- 79, след село Мурсалево, ще бъде затруднено с периодични спирания от пътна полиция поради обрушване на скатове. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Свлачище затруднява движението по пътя Кюстендил – Дупница, района на „Черна нива”, то е сигнализирано. Поради свлачище е забранено преминаването на товарни автомобили над 12 тона по пътя Коняво – Бобов дол, след село Бабино. За товарните автомобили е въведен обходен маршрут.

източник: СБА
Форум
Виж всички теми
Виж всички теми (0/2827)

Търси

Нова тема
Препоръки
Виж всички препоръки
Виж всички препоръки (0/69)

Търси

Препоръчай
Оплаквания
Виж всички оплаквания
Виж всички оплаквания (0/839)

Търси

Оплачи се
| Начало | Регистрация | Общи условия | Правила за личните данни | За контакти и оплаквания | ©  Speditor.NET 2005-2015