driverbg.net | bgdrivers.net
ON THE ROAD ... !
СТРАНИЦАТА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ШОФЬОРИ
| Начало | Регистрация | Вход
 
ВАЖНО !!!
Уважаеми колеги и приятели, за да публикувате информация във Форумите или да разговаряте в Чат-а е необходимо да се регистрирате (напълно безплатно), от линка ''Регистрация'' по-горе. Не забравяйте да посочите валиден e-mail адрес, на който ще получите кода си за активация. Търсенето в публикуваните материали е свободно и не изисква регистрация.
 
Шофьори търсят работа
Виж всички обяви


Виж всички обяви (0/12)

Търсене

Публикувай обява
Предлага работа за шофьори
Виж всички обяви


Виж всички обяви (0/69)

Търсене

Публикувай обява


Пътна обстановка към 29.05.2015 ч.
обновена към 29.05.2015.

ВЪВЕДЕНИ ОГРАНИЧЕНИЯ:
Асенова крепост
Активизирало се е свлачището по пътя за Асенова крепост и трите села Лясково, Яврово и Добралък. Ограничено е движението по пътя за тежкотоварни превозни средства. Пропускат се само леки автомобили, като трафикът се осъществява само в едното платно.

Враца- Мездра- Ботевград
В 16.00 часа днес – 29 май 2015 г. ще бъде възстановено движението в едната лента при км 178 по пътя Мездра – Ботевград, след местността Копяновец, между с. Ребърково и с. Новачене.

Кресна- Кулата- Петрич
На 29 май ще се извършват частични ремонти по асфалтовата настилка на пътя Кресна – Кулата – Петрич от км 10 до км 13 от отклонението за с. Михнево до гр. Петрич и на пътя Гоце Делчев – Катунци – Петрич от км 59 до км 62 от с. Марино поле до отклонението за с. Тополница. Движението е регулирано с необходимите пътни знаци. Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.
Двата пътни участъка са част от обходния маршрут на път I- 1, който е затворен за движение във връзка с изграждането на лот 4 от АМ „Струма“.

Банско–Гоце Делчев
Започва укрепването на пътя Банско – Гоце Делчев, при разклона за с. Кремен. Движението се пренасочва по обходни маршрути. Временната организация се налага поради изпълнението на строително- монтажни работи в участъка на 63 км, при разклона за с. Кремен, където бяха установени надлъжна пукнатина и пропадане на пътя. По време на строителните работи движението се пренасочва по следните обходни маршрути:
В посока Гоце Делчев трафикът се отбива от път II- 19 при км 63+690 /преди отклонението за с. Кремен/, продължава в дясно по общински път BLG 2004 /II- 19 Добринище – Господинци/ – Кремен. След кръстовището на км 0+300 продължава в ляво по общински път и отново се включва в път II- 19 Симитли – Разлог – Гоце Делчев при км 64+290.
В посока Симитли движението се отклонява от път II- 19 при км 64+290 по общински път, след кръстовището с път BLG 2004 /II- 19 Добринище- Господинци/ – Кремен продължава в дясно и отново се включва в път II- 19 Симитли – Разлог – Гоце Делчев при км 63+690. Движението е регулирано с необходимите пътни знаци и светофарна уредба.
Очаква се строително- монтажните работи до продължат около 120 календарни дни. Укрепването на участъка е включено в лот 22А по програма „Транзитни пътища V“. По проекта се рехабилитират около 57 км от път II- 19 Разлог – Банско – Гоце Делчев – Садово.

ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА ТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ
С цел осигуряване на по- висока безопасност, ще се ограничава движението по участъци от републиканската пътна мрежа на тежкотоварни автомобили над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника:
1)за периода от 01 юни 2015 г. до 15 септември вкл. 2015 г. за дните: петък – от 17:00 часа до 20:00 часа и неделя – от 14:00 часа до 20:00 часа;
2) целогодишно за периода на официалните празници: последния работен ден преди празници – от 16:00 часа до 20:00 часа и последния почивен /празничен/ ден – от 14:00 часа до 20:00 часа.
Ограниченията важат само по участъците от републиканската пътна мрежа, както следва:
– автомагистралите, с изключение на участъка Харманли- ГКПП „Капитан Андреево“ от АМ „Марица“;
– път I- 1 с. Ребърково- Ботевград, като движението се пренасочва по път II- 16 Ребърково- Своге- София за часовете от 12:00 до 14:00 часа; от 18:00 до 20:00 часа и от 06:00 до 08:00 часа – срок до 15.06.2015 г.;
– път I- 1 етапна връзка на ЛОТ 1 на АМ „Струма” при п.в. Дупница север- ГКПП „Кулата”;
– път I- 4;
– път I- 5 Русе- Велико Търново;
– път I- 8 Пловдив- Харманли;
– път I- 9 Дуранкулак- Варна- Бургас;
– път II- 18 Околовръстен път София, участък „Южна дъга“ от км 26+100 до км 62+007;
– път II- 19 Симитли- Гоце Делчев;
– път II- 86 Пловдив- Смолян;
– път II- 99 Бургас- Царево.
Забраната се отнася за всички периоди, в които е определен повече от един почивен или празничен ден.
Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), живи животни, бързо развалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим.

Пролаз- Търговище
До 28 октомври т. г. движението по пътя Пролаз – Търговище, в посока София, се пренасочва по обходен маршрут. Трафикът се отбива при 226- ти километър през кръстовището с пътя Търговище – Попово, продължава през с. Лиляк, с. Пайдушко, с. Божурка, по общински път и се включва в път І- 4 при 211- ти километър. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация в участъка от пътя.
В посока Варна движението се осъществява по път I- 4 в една лента, без отбиване.
Временната организация на движението се налага поради извършване на строително- монтажни дейности при изпълнението на лот 12 Рехабилитация и реконструкция на пътя Пролаз – Търговище, от км 214 до км 223, съфинансиран по проект „Транзитни пътища V“. Предвидено е да се извърши обрушване на ската и да се положи предпазна анкерна мрежа. Ще бъде изпълнен ремонт на големите и малките съоръжения, на отводнителните съоръжения и принадлежностите на пътя. Предвидено е и възстановяване на хоризонталната маркировка и допълване на съществуващата вертикалната сигнализация с пътни знаци и табели.
Karta_I_4_Targovishte Karta_I_4_Targovishte

Монтана- Враца
На пътя Монтана- Враца от 154 до 164км се извършва частичен ремонт на асфалтовата настилка.

местност ”Побити камъни”
В област Варна на км 185 /местност ”Побити камъни”/ в посока Варна по път І- 2 се извършва частични ремонт на асфалтовата настилка и движението се осъществява в свободната лента.

Ловеч- Севлиево- В.Търново
В област Габрово по пътя Ловеч- Севлиево- В.Търново са въведени ограничения на скоростта за движение в участъците на км 70; от км 84 до км 85; на км 93 с ограничение на скоростта до 30 км/ч поради пропадане и на 95 км поради ремонтни дейности. Поставена е необходимата временна сигнализация за неравности и ограничение на скоростта.

Сопот- Абланица
В област Ловеч по пътя Сопот- пътен възел „Абланица“ от км 25 до км 51 се извършват ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Ежедневно при изпълнението на ремонтните дейности движението се регулира със сигналисти. Срок до 31.05.2015 г.

Черноочене- Кърджали
В област Кърджали е забранено движението на МПС с тегло над 15 т. в участъка Черноочене- Кърджали.

Подкова- Маказа
В област Кърджали е забранено движението на МПС с тегло над 3,5 т. в участъка Подкова- Маказа.

Русе- В.Търново
В област Русе на пътя Русе- В.Търново от км 3 до км 4 /при изхода от магазин „Метро” в чертите на гр. Русе/ движението е пренасочено двупосочно в лявата лента в посока В. Търново поради пропадане и деформация на пътното платно с дължина около 30 м;

с.Ягода- Стара Загора
В област Стара Загора по пътя с. Ягода- Стара Загора има въведено ограничение поради подравняване на банкети от км 213 до км 225, движението на МПС се ограничава при стеснен участък с намалена скорост 40 км/ч. с. Тулово- с. Ягода се извършат ремонтни дейности в участъка от км 210+000 до км 213+000. Движението на МПС ще се регулира от пътни знаци и сектор пътна полиция;

с.Тулово- с. Ягода
В област Стара Загора по пътя с. Тулово- с. Ягода се извършат ремонтни дейности в участъка от км 210 до км 213. Движението на МПС ще се регулира от пътни знаци и сектор пътна полиция;

връх Шипка
В област Габрово от км 164 до км 170 /връх Шипка/ има ремонт на асфалтовата настилка. Движението се осъществява в едната пътна лента.

Свиленград- Капитан Андреево
В област Хасково от км 370 до км 377 /района на Свиленград до ГКПП/ е временно затворен поради пропадане на част от пътното платно. Обход през АМ „Марица“.

Малко Търново- ГКПП Малко Търново
В област Бургас поради свличане на дясната лента в участъка Малко Търново- ГКПП Малко Търново при км 316 движението на МПС се извършва в една лента. Въведено е ограничение на скоростта на движение до 50 км/час.

път I- 1 /Е79/
Граница Румъния- Видин- Монтана- Враца- София- Благоевград- Кулата- граница Гърция:
област София:временно е затворен пътят в двете посоки в участъка от км 205 /село Врачеш- язовир Бебреш/ до км 213 /разклон за с. Горно Камарци/. Мярката се налага поради укрепително- възстановителни работи на анкетна стена, при км 26 на АМ „Хемус”. За обходен маршрут да се ползва Ботевград /път І- 1/ – път ІІ- 17- АМ „Хемус” /п.в. Ботевград- п.в. Витинска река/.
област София и Перник – забранено е движението на тежкотоварни автомобили над 15 т;
област Благоевград: на 383 км /преди малкия тунел/ е затруднено движението поради свлачище. Движението е регулирано с необходимите пътни знаци и се извършва по обходния път на тунела, намиращ се до свлачището; затворено е движението в участъка от км 426 до км 442 от с. Демяница до с. Кулата.
област Кюстендил: от км 354 до км 356 се затваря платното за движение и се пренасочва по временно изграден обходен път. Срок до 30.05 2015 г.

път І- 3
Гара Бяла- Плевен- Луковит- Коритна- Ябланица- Ботевград:
област София: на път І- 3/ Правец- с. Разлив- Трудовец- Ботевград/ се въвежда забрана за движение на МПС над 12 т в участъка от км 193 /отклонение за п.в. „Правец”/ до км 204 /заустване в път І- 1 Видин- Враца- Ботевград/.
област Плевен: на 41 км се извършва ремонт на облицован окоп при с. Козар Белене. Движението трябва да се извършва с повишено внимание.

път І- 4
Коритна- Български Извор- Микре- Севлиево- В.Търново- Омуртаг- Търговище- Шумен:
област Търговище: от км 238 до км 250 има ремонтни дейности на пътната настилка.

път І- 6
Граница Македония- Гърляно- Кюстендил- Перник- София- Пирдоп- Карлово- Сливен- Карнобат- Бургас:
област Перник: на пътен възел „Батановци“ при км 74, посока спускане от гр. Радомир към кв. „Бела вода“ и Батановци – движението се осъществява само по лявата лента поради свлечени земни маси. Срок 29.05 2015 г; при км 72 между махала „Арбанас“ и п.в. Батановци поради свличане на земна маса движението на МПС се извършва само в изпреварващата лента.
област Бургас: от км 485 до км 486 /ул.Българка/ се извършва изграждане на канализация и водопровод в кв. „Ветрен“ гр. Бургас – движението на МПС се извършва в една лента. Участъкът е сигнализиран. Въведено е ограничение на скоростта на движение на 30км/час. Срокът на временната организация на движението е до 31.05.2015 г.; частични ремонтни дейности от км 472 до км 485.
област Пловдив: във връзка с изпълнение на строително- монтажни работи на обект „Кръгово кръстовище„ вход/изход Бургас в гр. Карлово при км 257 се въвежда временна промяна на движението с ограничение на скоростта на движение до 30 км/час и стесняване на участъка. Изпълнението на видовете работи следва да завърши до 11.06.2015 г.
област София: Временно се ограничава движението на МПС на път І- 6 София- Бургас по платното в посока София при км 173 /паметник „Васил Левски”/ поради активиране на свлачище. Движението на МПС е урегулирано и се осъществява двупосочно по платното в посока Бургас;

път І- 7
Граница Румъния- Силистра- Дулово- Преслав- Върбишки проход- Петолъчката- Елхово- Лесово- граница Турция:
област Ямбол: По обходен път гр. Елхово от км 289 до км 297 има ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Движението на МПС се осъществява двупосочно в едната лента; от 289 до 297км също има ремонтни дейности. Движението на МПС се осъществява двупосочно в едната лента.

път І- 8
Граница Сърбия- Драгоман- София- Ихтиман- Пазарджик- Пловдив- Хасково- Капитан Андреево- граница Турция:
област Хасково: от км 333 до км 334 в гр. Харманли, пътното платно се стеснява отляво във връзка с изграждането на нов пешеходен подлез при реконструкцията на ж.п. линията Харманли- Свиленград. Срок до 04.08.2015
област София: по пътя о.п.Ихтиман- Костенец- Пазарджик от км 118 /разклон за с. Веринско/ до км 147 /г- ца Пазарджик/ се извършват частични ремонти на асфалтовата настилка;

СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ:
АМ „Тракия”
област Пазарджик и Пловдив: от км 63 до км 90 – ограничава се скоростта на движение до 90 км/ч;
област Пазарджик: напълно се затваря ляво платно в участъка от км 60 до км 70, посока гр. София. Движението се пренасочва в платното за насрещното движение и се извършва двупосочно в платното посока София- Бургас; напълно е затворено дясно платно в участъка от км 80 до км 89, посока гр. Бургас. Движението в посочения участък се прехвърля в лявото платно, посока Пловдив- София, и се извършва двупосочно;
област София: поради извършване на превантивен ремонт от км 5 до км 11 – дясно платно на АМ „Тракия“ посока София- Бургас, е въведено временно ограничение, като се затваря за движение на МПС дясното платно и движението се пренасочва двупосочно в лявото платно (посока Пловдив- София). Скоростта на движение на МПС в лявото платно се намалява на 70 км/ч. Срок: 25.05.2015 г.; във връзка с изпълнение на строително- монтажни работи на обект ”Рехабилитация на бул. Цариградско шосе” от надлеза на бул. „Ал. Малинов” до Околовръстен път на София е въведено временно ограничение на движението на АМ „Тракия“ от км 0 до км 2 поради затваряне на южното платно на бул.” Цариградско шосе”. Срок до 08.06.2015 г.
област Пловдив: ремонтни дейности в участъка от км 129 до км 132 в дясното платно – движението се осъществява двупосочно в северното платно на АМ Тракия. Пътен възел „Пловдив изток” остава отворен за движение; ремонтни дейности в участъка от км 118 до км 123 в дясното платно – движението се осъществява двупосочно в северното платно на АМ Тракия. Затварянето на пътен възел ”Пловдив запад” и Пътен възел ”Бенковски” е сигнализирано с табели Ж3. Пътен възел „Пловдив север” остава отворен за движение.
област Бургас: поради косене на тревни площи от км 347 до км 352 движението трябва да се извършва с повишено внимание; почистване на паркинг при км 335 ляво и дясно.

АМ „Хемус”
област Шумен и Варна: от км 349 до км 367 /ляво платно/, от км 349 до км 369 /дясно платно/, както от км 379 до 391 – ограничава се скоростта на движение до 90 км/ч;
област София: извършва се профилиране на банкети от км 14 до км 15. Ще бъде заета аварийната лента. Ще има необходимата пътна сигнализация при извършване на ремонтните дейности; започна извършването на авариен ремонт на км 15 при виадукт „Елешница” с пълно затваряне на лявото платно и движението се прехвърля в дясното платно, като се обособяват две ленти за движение в посока София- Ботевград и една лента в посока Ботевград- София. Аварийният ремонт ще продължи до 30.10.2015 год.; поради ремонтно възстановителни работи на лявото платно посока Варна- София на виадукт „Бебреш” при км 39 движението ще се осъществява двупосочно в дясното платно – една лента в посока София и една лента в посока Варна. Ремонтните работи ще продължат до 15.09.2015 г.; извършва се ремонт на стоманена предпазна ограда в средната разделителна ивица в района от км 17 до км 26; рязане на дървета в района от км 45 до км 48 в лявото платно (посока Варна- София) и на ПВ Ботевград. Ще бъде заета аварийната
лента; по участъка на 41км поради извършване на авариен ремонт на връхната конструкция на виадукт на км 41 ляво платно–средна активна лента посока Варна- София, движението се пренасочва в крайната изпреварваща лента на лявото пътно платно. Срок до 06.07.2015 г; поради ремонт на осветителната инсталация в дясната тръба (София- Ботевград) на тунел „Витиня” ще бъде въвеждана ежедневно временна организация на движението. За светлата част на деня ще бъде затваряна изпреварващата лента за движение и движението ще бъде пренасочвано в активната лента; косене в средната разделителна ивица от км 10 до км 12. Ще има необходимата пътна сигнализация при извършване на този тип дейности; частичен ремонт на пътната настилка в участъка от км 30 до км 31. Движението ще се пренасочва в свободната лента за движение.
област Варна: от км 400 до км 405 по южното платно посока (София–Варна) има частични ремонти в асфалтовата настилка – движението се осъществява в свободната лента; от км 398 до км 399 /Естакада Девня/ – в двете посоки ще се извършват частични ремонти в асфалтовата настилка – движението се извършва в свободната лента.

АМ „Люлин”
Без ограничения.

АМ „Марица”
област Хасково: Движението в лявото платно на АМ „Марица” при км 89 се пренасочва по пътна връзка „ГКПП „Капитан Андреево”- гр. Любимец на ПВ „Любимец”, път ІІІ- 809 от км 0+874 до км 0+000 и път І- 8 от км 351+660 до км 335+000 в посока гр. Харманли, като се затваря за движение на МПС лявото платно на АМ „Марица” в участъка от км 70+000 до км 89+260 Любимец- Харманли. Срок до 01.06.2015 г.

АМ „Черно море”
Без ограничения.

АМ „Струма”
област Кюстендил: от км 317 до км 318 по лявото платно /Дупница- Долна Диканя/ е ограничено движението в аварийна и активна ленти поради появили се пукнатини и извършване на неотложни ремонтни работи по пътните банкети и отводнителните системи. Движението се осъществява в изпреварващата лента; движението от Долна Диканя до Дупница в посока София се пренасочва по пътя Дупница- Долна Диканя. Отбиването на движението започва при 319- ти км и се включва отново в АМ „Струма“ при 305- ти км при пътна връзка Долна Диканя. В посока Дупница движението ще се извършва по АМ „Струма“ без отбиване. Временната организация на движението се налага, поради извършване на дейности за стабилизиране на пътното платно и подобряване функционирането на отводнителните системи при 317- ти км от АМ „Струма“. Срок до 19 юни 2015 г.

СЪСТОЯНИЕ НА ПРОХОДИТЕ:
– „Златишки” – затворен за всички МПС;
– „Върбишки” – затворен за всички МПС;
– „Троянски” – отворен за всички МПС;
– „Предела” – отворен за всички МПС;
– „Пампорово” – отворен за всички МПС;
– „Ришки” – отворен за всички МПС;
– „Обзорски” – отворен за всички МПС;
– „Републиката” – отворен за всички МПС;
– „Айтоски” – отворен за всички МПС;
– „Котленски” – забранено е движението на МПС над 10 т;
– „Рожен” – отворен за всички МПС;
– „Печинско” – отворен за всички МПС;
– „Превала” – отворен за всички МПС;
– „Петрохан” – отворен за всички МПС;
– „Твърдишки” – забранено е движението на МПС над 10 т;
– „Дюлински” – затворен за тежкотоварни автомобили;
– „Вратник” – забранено е движението на МПС над 10 т;
– „Шипка” – отворен за движение, с изключение на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4 до 31.03.2015г.

Благоевград
Временно е въведено следното ограничение за движение на МПС:
Път ІІІ- 1903 на мост при км 1 – поради опасност от изменение /деформиране/ на връхната конструкция от тежкотоварни MПС, движението на лекотоварни МПС се извършва в едната лента и се въвежда забрана за движение на МПС с тегло над 20 т.
Ремонтни дейности се извършват по:
– път Симитли- Гоце Делчев при км 63, където има стеснен участък поради активизирало се свлачище. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци;
– път Юндола- Разлог при км 81, където има стеснен участък поради опасност от свличане на земна и скална маса;
– път Гоце Делчев- Катунци- Петрич при км 22, където движението се осъществява в едната лента поради свлачищe;
– път Гоце Делчев- Катунци- Петрич при км 35, където е затруднено движението поради извършване на обрушване на скат;
– път Гоце Делчев- Катунци- Петрич при км 38, където е затруднено движението поради разрушена подпорна стена;
– път Дъбница- Вълкосел- Сатовча при км 7, където има стеснен участък поради активизирало се свлачище.

Бургас
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
– по пътя Приморско- Царево има пропаднала част от асфалтовата настилка на лявата лента непосредствено преди мостово съоръжение над р. Караагач при км 48. Затворена за движение e лявата лента в участъка. Скоростта на движение се ограничава до 30 км/час и се въвежда забрана за движение на МПС над 10 т. Обходен маршрут за МПС над 10 т е: Приморско- Ново Паничарево- Крушевец- Босна- Визица- Царево;
– по пътя Веселие- Ясна Поляна в участъка на аварирал мост над р. Ропотамо при км 16 е изграден временен път с временен брод през коритото на реката, въведено е временно ограничение на скоростта до 20 км/час и забрана за движение на МПС над 12 т.;
– по пътя Черница- Сунгурларе- Чубра е ограничено движението на тежкотоварни автомобили с общо тегло над 10 т;
– по пътя Царево- Резово /на км 9 – стоманобетонен мост с отвор 10.00 м на река Чифчиево дере/ – се ограничава движението на тежкотоварни автомобили с общо тегло над 20 т;
Във връзка с предстоящи ремонтни дейности на улица ”Крайбрежна”, която се явява вход/изход за Стар град Созопол, се налага временна организация на движението. Това съобщават от пресцентъра на Община Созопол. Отсечката от павилион- рибна борса до ул. “Н. Вапцаров“ ще бъде затворена за движение на моторни превозни средства, считано до 31 май. Алтернативен маршрут за движение на моторни превозни средства се явява, пл. “Хан Крум“ – ул. “Аполония“ – ул. “Анаксимандър“ – ул. “Аполония“ – пл. “Хан Крум“ или пл. “Хан Крум“ – ул. “Аполония“ – ул. “Кирил и Методи“ – ул. “Гани Радев“ – ул. “Аполония“- ул. “Анаксимандър“ – ул. “Аполония“ – пл. “Хан Крум“.

Варна
От 04.05.2015 в участъка от Икономическия университет до спирка „Почивка“ започна ремонтът на платното в посока „Златни пясъци“ на бул. „Княз Борис І“. Движението се осъществява двупосочно в другото платно.
Ремонтни дейности се извършват и по бул. „Христо Ботев” в участъка от Катедралата до Аспарухов мост. Поставени са предупредителни табели за извършваните дейности, към момента няма наложена временна организация на движението. Въведена е временна организация на движение по бул. „Мария Луиза“ и бул. „Осми Приморски полк“ в участъка от бул. „Сливница“ до бул. „Цар Освободител“. Причината е извършване на строително- ремонтни работи. Движението по отсечката се извършва двупосочно в едното платно. Няма промяна на спирките на градския транспорт, като всички се обслужват. Временна организация на движение е в сила и за участък от пътя Варна – Виница между спирки „Резервоара“, „Моста“ и „Светкавица“. Промяната се налага във връзка с настъпили негативни геодинамични процеси и потенциална опасност за сигурността на движението. В района е поставен нов светофар, който регулира движението, както и пътна сигнализация.

Велико Търново
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
– пътят Поликраище- Елена от км 22 до км 35 /с.Мерданя- гр. Елена/ е затворен поради пропадане на пътното платно. За обходен маршрут трябва да се използва: Поликраище- Мерданя- Златарица- Златаришки кантон- Елена и обратно.
– по пътя Дебелец- Средни колиби- Елена от км 13 до км 21 поради лошо експлоатационно състояние е ограничено движението за товарни автомобили над 10 т. За обходен маршрут трябва да се използва: Дебелец- В. Търново- Лясковски кантон- Мерданя- Златица- Златишки кантон- Елена и обратно.
– пътят Царски извор- Драганово от км 0 до км 5 е затворен поради свлачище. За обходен маршрут трябва да се използва: Царски извор- Сушица- Драганово и обратно.
Ремонтни дейности се извършват по:
– път Сухиндол- Павликени в участъка от км 42 до км 46 (р- н с. Димча- гр. Павликени), където движението се осъществява в една лента чрез последователно пропускане на автомобилите и ограничение на скоростта до 30 км/ч, поради ремонтни дейности.

Видин
Ремонтни дейности се извършват по:
– път III- 112 от км 10 до км 0, където е въведено ограничение на скоростта до 40 км/ч.

Враца
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
– по пътя Оряхово- Лесковец- граница Плевен има забрана за движение на МПС поради свлачищни процеси и големи деформации в асфалтовата настилка от км 118 до км 119. За обходен маршрут трябва да се използва: Оряхово- Селановци/път ІІІ- 306/- Галово- Остров/пътища ІV- ти клас/- път ІІ- 11- граница Плевен;
– по пътя Ребърково- Лютидол от км 0 до км 8 има стеснение в двете посоки и ограничаване на движението за МПС над 10 т. поради свлачищни процеси;
– пътят Своде- Караш- Хубавене- Роман в участъка от село Караш до село Хубавене е затворен за движение на МПС поради свлачище в км 25. За обходен маршрут трябва да се използва: Роман- Ябланица- ОсиковаЛъкавица- ПравешкаЛъкавица- Караш за пътуващите от Роман за Караш. Ябланица- Роман- Хубавене за пътуващите от София и Ловеч.
Ремонтни дейности се извършват по:
– път Ребърково- Елисейна- граница София от км 5 до км 7 поради ремонт на тунелите;
– път ІІ- 16, където има стеснение на част от лявото платно посока Елисейна- Ребърково поради свличане на земни маси при км 8. Ограничение на скоростта 40 км/ч;
– път Вировско- Върбица- Горно Пещене- /пътІІ- 15/ в км 62, където е поставена сигнализация за стесняване на дясното платно за движение и ограничаване на скоростта до 50 км/ч. поради възникнали свлачищни процеси.

Габрово
Временно е въведено следното ограничение за движението на МПС:
– по пътя Кормянско- Малък Вършец- Крамолин при км 10 е забранено движението на МПС с ширина по- голяма от 3.5 м /включително и товара/, заради стеснен участък при мост над река Крапец. Обходни маршрути: За МПС с ширина над 3.5 м по пътя Кормянско- Малък Вършец при км 46, след това вдясно по общински път до път III- 403 в с. Малък Вършец.
– пътят Габрово- Дебел дял в участъка от разклона за к.к. ”Люляците” до с. Дебел дял е затворен за движение на МПС, поради пропадане на пътното платно. Обходен маршрут: Габрово- Гъбене- Музга- Дебел Дял.
– пътят от км 8 /след пътен възел „Поповци”/ до км 10 /кв. „Чехлевци”- ул. „Малина”/ е затворен за движение, поради ремонтни дейности. Обходен маршрут: път II- 44 и път III- 4404 през град Габрово.
Ремонтни дейности се извършват по:
– път Горна Росица- Гъбене- Враниловци от км 5 до км 17, където има ремонтни дейности на асфалтовата настилка.

Добрич
Няма затворени пътища и въведени ограничения.

Кюстендил
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
– по пътя Коняво- Горна Козница- Мала Фуча- Бобов дол при км 25 /след село Бабино в посока гр. Бобов дол се забранява се движението на товарни автомобили над 12 т. Движението на МПС до 12 т и автобуси се осъществява по временен път. Обходни маршрути: с. Коркина- с. Паничарево- път II- 62 Кюстендил- Дупница- път III- 623 Големо село- Мало село- Мламолово- Бобов дол и обратно; с. Бабино- с. Долистово- път II- 62 Кюстендил- Дупница- път III- 623 Големо село- Мало село- Мламолово- Бобов дол и обратно.
– по пътя Смоличано- Пелатиково е забранено е движението на товарни МПС;
– пътят Ваксево- Смоличано- Пелатиково- Згурово- Граница е временно затворен за движение на всички МПС при км 14 в урбанизираната територия на с. Пелатиково поради стичане на големи кални маси. Обходен маршрут: Невестино- Четирци- Ваксево- Смоличано- Пелатиково и обратно.
Ремонтни дейности се извършват по:
– път Кюстендил- Дупница при км 21, където поради свличане на голямо количество скална маса движението се осъществява в едната лента. Районът е сигнализиран с ограничителна лента и пътни знаци;
– път Катрище–Горна Гращица в участъка от км 6 до км 8;
– път Ваксево- Църварица, където има активизирало се срутище при км 24 и движението е сигнализирано с ограничителна лента и пътни знаци;

Кърджали
По пътя Момчилград- Крумовград в участъка от км 17+000 до км 21+400 (с. Карамфил) е забранено движението на МПС с тегло над 5 т поради свлачище. Обходен маршрут в двете посоки за движение: рудник в района на с. Звездел- с. Токачка- Крумовград.

Ловеч
Няма затворени пътища и въведени ограничения.

Монтана
Няма затворени пътища и въведени ограничения.

Пазарджик
Няма затворени пътища и въведени ограничения.

Плевен
По пътя граница област Враца–с. Крушовене временно се забранява движението на пътни превозни средства с общо тегло над 3,5 т поради свлачищни процеси и големи деформации в асфалтовата настилка. За обходен маршрут да се използва Крушовене- Кнежа- Селановци.

Перник
По пътя Перник- Брезник- Трън- Стрезимировци при км 23+000 (Край на гр. Брезник) движението на МПС се осъществява двупосочно в едната лента поради пропадане на пътното платното.

Пловдив
До 90 км/ч. е ограничено движението от км 119 до км 133 в пловдивския участък на АМ „Тракия“. Същото ограничение е въведено и за км 63 до км 90 в област Пазарджик. Все още едната лента се извършва движението по пътя Асеновград – Бачково, при 30- ти километър, заради свлачище. Ограничението в посочения участък е обозначено с пътни знаци. Придвижването да се извършва със засилено внимание и съобразена скорост. Забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 3.5 тона има и по пътя Пловдив- Ситово- Лилково, заради пропадане на пътната конструкция. Движението на лекотоварните автомобили се осъществява по обходен път. Проходът Троян–Кърнаре остава затворен за движение на всички моторни превозни средства.
До 31.12.2015 година е забранено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по пътя Плодовитово- Първомай- Асеновград заради влошеното транспортно–експлоатационно състояние на стоманен мост на река Марица. Обходен маршрут е през Стара Загора- Поповица.
Въведено е еднопосочно движение по ул. „Менделеев” в Пловдив във връзка с изграждането на присъединителен топлопровод. Промяната в движението е валидна за периода от 6 март до 16 май. Въвежда се временна организация по безопасност на движението без да се налага спирането му. Одобреният и съгласуван проект за временна организация се отнася за бул. „Менделеев” и ул. „Менделеев” с въвеждане на еднопосочно движение по ул. „Менделеев” в посока изток – запад.

Разград
Път II- 51 Дралфа- Чудомир- Лозница – I- 2 от км 75+600 до км 100+091– ремонтни дейности на асфалтовата настилка.;
път III- 206 I- 2- Пороище- Студенец- Ловско- II- 51 от км 0+000 до км 18+660 – ремонтни дейности на асфалтовата настилка.;
път III- 204 Разград- Благоево- Ломци- Попово от км 0+000 до км 13+174 – ремонтни дейности на асфалтовата настилка.

Русе
По пътя Русе- Щръклево- Нисово- Кацелово при км 36+945 има аварийно- възстановителни работи на мост над река Черни Лом и е въведено ограничение за движение на автомобили с обща маса над 10 т, като дясната лента е затворена за движение и е установен пропускателен режим по лявата лента за движение.

Силистра
Няма затворени пътища и въведени ограничения.

Сливен
Остават ограниченията за движение на автомобилите по високите части на област Сливен. Заради свлачище, предизвикало пропадане на пътната настилка в участъка между местността „Моллова гора” и разклона за „Карандила”, пътят остава затворен. За пътуващите в посока Сливен- Ичера- Котел и обратно се препоръчва преминаване през кръстовище „Петолъчката”. По същия път Ичера – Сливен, но в друг участък, има предупреждение за опасност от падащи камъни. Остава забранено движението на товарни автомобили над 10 тона през Котленския проход, където има свличане между Котел и село Тича. Движението се осъществява само в едната лента. В сила е и ограничението за тежките камиони над 10 тона през проходите Вратник и Твърдишки.
Има затворени улици, където се работи по водния цикъл на Сливен. И днес остава затворена за движение на автомобили ул. „Георги Икономов”, в участъка от булевард ”Стефан Караджа” до улица ”Таню Войвода” в Сливен.
По пътя Елена- Сливен при км 107+200 е пропаднал участък при банкета. Водачите да се движат с повишено внимание. По пътя Омуртаг- Котел при км 27+700 движението се извършва в едната лента поради свлачище.

Смолян
Движението по пътя Смолян – Асеновград, в участъка на свлачището се осъществява в едната пътна лента, като се регулира от светофарна уредба. Остават въведените ограничения за товарните автомобили да се движат без ремаркета и полуремаркета по направления граница ОПУ – Пловдив – Момина вода – Рожен, Загражден – Давидково, Момина вода – Рожен – обсерваторията, Момчиловци – Момина вода и Рудозем – Смилян. Временни ограничения за движение на МПС на територията на областта поради свлачища има по следните участъци: Борино- Тешел (движението на МПС се осъществява в едната лента на платното за движение), Тешел- Девин (движението се осъществява в едната лента), Михалково- Кричим (движението се осъществява в едната лента), Бял извор- Неделино – разклон Неделино- Златоград (движението се осъществява в едната лента), с. Арда- с. Горна Арда (при км 28+500 е ограничено за движение на товарни автомобили над 10 т), Широка лъка- Девин )(при км 49+700 в ляво движението на МПС се осъществява в едната
лента) и Бял извор- Неделино (при км 15+780 в дясно движението на МПС се осъществява в едната лента).

София
Въвежда се организация на движението за първи етап на Северна скоростна тангента – „Челопешко шосе”. От 00.00 часа на 15 април до 24.00 часа на 29 април се забранява влизането на пътни превозни средства по източното пътно платно на „Челопешко шосе” – посока кв. „Челопечане” за премостване на магистралата. Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в западното пътно платно на „Челопешко шосе” в същия участък.
На пътя Ребърково- Елисейна- Своге- Нови Искър при км 22+860 след тунел Елисейна (посока Елисейна- Своге- Нови Искър) са затворени двете ленти за движение. Движението на МПС е пренасочено двупосочно през банкета и аварийната площадка. В участъка от км 44+200 до км 44+400 /с. Церово- с. гара Бов/ се ограничава скоростта на движение на МПС на 10 км/. По участъка от км 0+000 до км 39+176 на пътя Костенец- Самоков се забранява транзитното движение на товарни МПС с обща маса над 10 т в двете посоки. Участък от пътя край с. Ямна в границата на област Ловеч е затворен поради свлачища.
Въвежда се временна организация на движението за канализационен клон по ул. „Александър Стамболийски” от кръстовището с ул. „Гоце Делчев” до моста в началото на кв. Михайлово и ул. „Александър Стамболийски” в район Банкя. Това съобщиха от пресцентъра на Столичната Община.
До 24.00 часа на 20.05.2015 г. се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по ул. „Александър Стамболийски” от кръстовището с ул. „Гоце Делчев” до моста в началото на кв. Михайлово и ул. „Александър Стамболийски” между ул. „Христо Смирненски” и ул. „Княз Борис І”.
До 20.05.2015 г.. се променят маршрутите на автобусни маршрути №№ 48 и 44Б, както следва:
Автобусна линия № 48 се скъсява – от метростанция „Сливница” по маршрута си до кръговото кръстовище в центъра на гр. Банкя и надясно по ул. “Стефан Стамболов”до автостанция „Банкя”;
Автобусна линия № 44Б се променя – от автостанция „Банкя” през кв. „Градоман” по ул. „Арбанаси” до обръщателно колело в кв. „Михайлово” и по ул. „Никола Вапцаров” до ул. „Александър Стамболийски” двупосочно.
Въвежда се временна организация на движението заради изграждане на инженерна инфраструктура на ВиК мрежа на град Банкя и на кварталите Градоман, Михайлово, Вердикал и село Иваняне, район „Банкя”.
Временна организация на движението за канализационен клон по ул. „Варна” между ул. „Петър Никифоров” и ул. „Райко Даскалов”, кв. „Вердикал”. От 04.30 часа на 18.02.2015 г. до 24.00 часа на 31.04.2015 г. се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по ул. „Варна” между ул. „Петър Никифоров” и ул.„Райко Даскалов” в кв. „Вердикал”.

Стара Загора
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
– Затворен мост над р. Марица при с. Скобелево.
Обходни маршрути:
– път ІІ- 66 Поповица- Плодовитово- Първомай- Скобелево;
– път ІІ- 66 Чирпан- Плодовитово- Първомай- Скобелево;
– Скобелево- Първомай- Плодовитово- път ІІ- 66.
– Пътят Ягода- Ветрен- Конаре е затворен в гр. Николаево;
– По пътя Опан- Гълъбово е забранено движението на МПС над 10 т
Обходен маршрут: път І- 5 Стара Загора- Димитровград и път ІІІ- 554 Раднево- Гълъбово.
Ремонтни дейности се извършват по:
– път Гурково- с. Паничерево – подравняване на банкети в участъка от км 60 до км 72;
– път Павел баня- Турия от км 22 до км 23 – ремонтни дейности на асфалтовата настилка;
– път Ст.Загора- с. Богомилово- с. Ракитница от км 72 до км 80 – ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Движението на МПС се ограничава при стеснен участък с намалена скорост от 40 км/ч;
– път Ст.Загора- Чирпан от км 80 до км 90 се извършат ремонтни дейности. Движението на МПС се ограничава при стеснен участък с намалена скорост 40 км.ч.

Търговище
Ремонтни дейности се извършват по:
– пътя Разград- Ломци- Попово от км 19 до км 33, където има ремонтни дейности на асфалтовата настилка.

Хасково
Няма затворени пътища и въведени ограничения.

Шумен
По третокласния път Димитриево- Друмево е въведена забрана за движение на товарни автомобили поради свлачищни процеси. Обходният маршрут е Шумен- Овчарово- Друмево.

Ямбол
Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС:
По Обход Юг на гр. Ямбол на 152км във връзка с изпълнение на проект „Довеждащ водопровод до ПСОВ Ямбол”, скоростта в участъка е ограничена до 50 км/ч.
Ремонтни дейности се извършват по:
– път Елхово- Бургас, където скоростта в участъка е ограничена от 40 до 60 км/ч;
– път III- 536 от 3 до 17км, където има ремонтни дейности на асфалтовата настилка;
– пътя за с. Воденичане на 11км, където има поетапни ремонти на 1 м от бордюра на пътното платно, като движението на МПС се осъществява двупосочно в едната лента, във връзка с изпълнение на обект „Реконструкция на водопроводна мрежа с. Воденичане”;
– път III- 5305 от 2 до 4км поради ремонтни дейности на асфалтовата настилката. Движението на МПС се осъществява двупосочно в едната лента;
– път ІІІ- 5308 до 12км поради ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Движението на МПС се осъществява двупосочно в едната лента;
– път ІІІ- 7008 при 2км поради пропаднала настилка и пропаднал насип на 18км движението на МПС е пренасочено само в едната лента;
– път ІІІ- 7008 от км 34 до км 26 – ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Движението на МПС се осъществява двупосочно в едната лента;

източник: СБА
Форум
Виж всички теми
Виж всички теми (0/2857)

Търси

Нова тема
Препоръки
Виж всички препоръки
Виж всички препоръки (0/70)

Търси

Препоръчай
Оплаквания
Виж всички оплаквания
Виж всички оплаквания (0/846)

Търси

Оплачи се
| Начало | Регистрация | Общи условия | Правила за личните данни | За контакти и оплаквания | ©  Speditor.NET 2005-2015